Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/01/2011

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και τις κυβερνητικές απειλές σε βάρος εργαζομένων

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών και τις κυβερνητικές απειλές σε βάρος των αγωνιζόμενων εργαζομένων στις συγκοινωνίες και των πολιτών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι εξωφρενικές και εξοντωτικές αυξήσεις έως 40% των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες έρχονται να καταδείξουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο προκαλεί βάναυσα το λαό αλλά και ότι κάνει μια προκλητική επίδειξη αναλγησίας απέναντι στα πλέον αδύναμα και ανήμπορα θύματά της: τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας!

Οι υπεραυξήσεις αυτές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, που συνιστούν ανυπόφορο πλήγμα στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και στη φτωχή λαϊκή οικογένεια, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση όταν μιλάει για εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών εννοεί δύο και μόνο πράγματα: τη λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές και κυρίως την κερδοσκοπική καταλήστευση, μέχρι εξουθενώσεως, του ελληνικού λαού!

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αποτελούν μέρος του κύματος των γενικότερων ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων, που σαρώνουν αυτή την περίοδο τα μειωμένα από τις κυβερνητικές επιλογές εισοδήματα.

Ο επίσημος πληθωρισμός που το Δεκέμβρη έτρεχε με το δυσθεώρητο 5,2% δίνει τη χαριστική βολή στο λαό!

Οι αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα περάσουν!

Οι απειλές σε βάρος των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και ενάντια στους πολίτες που κινητοποιούνται και αντιδρούν στις αυξήσεις είτε στις αστικές συγκοινωνίες, είτε στο σιδηρόδρομο, είτε στα διόδια, δεν τρομοκρατούν κανένα.

Αυτή την ώρα χρειάζεται να συγκροτηθούν παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς πλατιές επιτροπές που, με τους αγώνες και την κινητοποίηση του λαού, θα πάρουν στα χέρια τους την ακύρωση των αυξήσεων στις αστικές συγκοινωνίες και το γενικότερο πάγωμα των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Επιτροπές λαϊκής πρωτοβουλίας και κινητοποίησης παντού για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, ενάντια στην ακρίβεια, για το πάγωμα των τιμών και την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων.

To Γραφείο Τύπου