Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/01/2011

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την χθεσινή αγοραπωλησία έντοκων γραμματίων του δημοσίου

«Η χθεσινή αγοραπωλησία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ήταν από τα πριν συμφωνημένη αφού ως γνωστό η χώρα μας είναι εκτός αγορών. Όσοι χθες, αγόρασαν με υψηλό επιτόκιο έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, θα έχουν τη δυνατότητα να τα καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο και να κερδίσουν μέσα σε έξι μήνες 40 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι αλήθεια, ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μάθει ο ελληνικός λαός, ποιοι είναι αυτοί που την ίδια στιγμή που ο κόσμος υποφέρει, κερδοσκοπούν με αέρα κοπανιστό εις βάρος της χώρας μας.

Είναι απαραίτητο να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια. Είναι απαραίτητο να αλλάξει η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ. Είναι απαραίτητο, να δούμε ριζικές αλλαγές στην ευρωζώνη στην κατεύθυνση του ευρωομολόγου αλλά και του απʼ ευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να σταματήσουν κάποιοι να κερδίζουν από τον πόνο του ελληνικού λαού».

To Γραφείο Τύπου