Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/01/2011

Δήλωση Κ. Ησυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, σχετικά με την επίσκεψη του υπ. εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτορ Λιμπερμαν στη χώρα μας

Η συνεχιζόμενη αναβάθμιση, σε όλα τα επίπεδα, των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ, με έμφαση τη στρατιωτική συνεργασία, λαμβάνει πλέον τυχοδιωκτικές πτυχές και επικίνδυνες διαστάσεις για την ομαλότητα και την ειρήνη στην περιοχή του Αιγαίου και της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια μέρα της επίσκεψης του Ισραηλινού αξιωματούχου στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε τριπλή αεροπορική επίθεση στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας με άγνωστο ακόμα τον αριθμό των θυμάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Λίμπερμαν εκφράζει την ακροδεξιά, την πιο πολεμοχαρή και ρατσιστική δύναμη του Ισραήλ. Αποτελεί πολιτικό παραλογισμό και διπλωματικό τυχοδιωκτισμό  η χώρα μας να κάνει λόγο ακόμα και για υπογραφή συμφωνίας «κοινού υπουργικού συμβουλίου των δύο χωρών” με το Ισραήλ όταν η χώρα αυτή και η κυβέρνησή της είναι ακόμα υπόλογη στη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς για την πρόσφατη ωμή και κυνική δολοφονία πολιτών σε διεθνή ύδατα που πήραν μέρος στο «στολίσκο της ελευθερίας». Ο ίδιος ο κ. Λίμπερμαν, όχι απλά δικαιολόγησε και ενθάρρυνε τις απάνθρωπες ενέργειες των ισραηλινών κομάντος, αλλά κάλεσε παραστρατιωτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις του Ισραήλ  «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα έπρεπε να ακολουθήσουν το πρόσφατο παράδειγμα των κυβερνήσεων της Βραζιλίας, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Αργεντινής να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και όχι να μετατρέπουν την Ελλάδα σε «ξέφραγο αμπέλι», σε «οικόπεδο επικίνδυνων στρατιωτικών επιχειρήσεων» του Ισραήλ και  ευρωατλαντικών νατοϊκών παραγόντων που απειλούν την ειρήνη στην περιοχή μας.

To Γραφείο Τύπου