Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/01/2011

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Μουλόπουλου, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και ενσωμάτωση της Οδηγίας για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χτίζοντας το ευρωπαϊκό οχυρό ψηφίζουμε νόμους και εκδίδουμε οδηγίες, που στόχο έχουν να βαστήξουν στο περιθώριο της κοινωνίας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ως κοινωνία αποδεχόμαστε την μετανάστευση ως το σημείο που προσεγγίζει το μοντέλο της δουλείας. Ως φτηνή εργατική δύναμη υπό τον πλήρη αστυνομικό έλεγχο.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  στοχοποιούν τους πρόσφυγες,  εφαρμόζοντας πολιτικές ελέγχου των συνόρων που αποτρέπουν αδιακρίτως τις αφίξεις, με χαρακτηριστικότε-ρο τον ευρωκατασταλτικό μηχανισμό της FRONTEX.

Την ίδια στιγμή µαζί µε το ΝΑΤΟ ρημάζουν χώρες ολόκληρες µε στρατιωτικές επεμ-βάσεις όπως στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σοµαλία, το Ιράκ, τη Μ.Ανατολή.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου συνδυάστηκε επικοινωνιακά με την εξαγγελία του φράχτη της ντροπή στον Έβρο. Η θεσμοθέτηση των ρυθμίσεων του παρόντος νομοσχεδίου για το πολιτικό άσυλο και τις διαδικασίες επαναπροώθησης πηγαίνει χέρι χέρι με την πολιτική δέσμευση για ένταση της καταστολής και «πάταξη της λαθρομετανάστευσης».

To Γραφείο Τύπου