Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/01/2011

Κατάργηση προγραμμάτων υποτροφιών του ΙΚΥ: Ένα ακόμη βήμα στον αντιεκπαιδευτικό κατήφορο της Κυβέρνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

«Στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας και σε συνεννόηση με το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για το ακαδ. έτος 2011-2012 ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ: α)Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα και β)Πρόγραμμα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα».

Έτσι απλά. Με μια μοντοκυντυλιά διαγράφει η ηγεσία του υπ. Παιδείας  εκατοντάδες προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Σε δυο αράδες κονιορτοποιεί τις φιλοδοξίες και τα όνειρα εκατοντάδων νέων επιστημόνων για συνέχιση των μεταπτυχιακών σπουδών τους.

Έχει αναρωτηθεί άραγε η Κυβέρνηση ποιους  θέτει στο στόχαστρο με αυτή  την απόφαση;

Πλήττει καίρια, πρώτα απʼ όλα, την προοπτική ανάπτυξης αυτού του τόπου, καθώς μέρα τη μέρα συρρικνώνει τους μορφωτικούς ορίζοντες των μελλοντικών εργαζομένων, όπως και τις προοπτικές και τους όρους απασχόλησής τους.

Ταυτόχρονα, «τιμωρεί» ειδικά εκείνους τους νέους και νέες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στο εξωτερικό, καταργώντας τις υποτροφίες για διδακτορική διατριβή στο εσωτερικό. Ανοίγει έτσι ακόμη περισσότερο το μορφωτικό χάσμα ανάμεσα στους έχοντες και μη έχοντες.

Όταν οι υπεύθυνοι αυτής της πολιτικής βρεθούν αντιμέτωποι με τη δίκαιη οργή της νεολαίας, ας μην αναζητούν «υποκινητές». Εξ ανέμων θάλασσα ταράσσεται…

Τμήμα Παιδείας