Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/01/2011

Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΝ και Αντιπροέδρου του ΚΕΑ, Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ στις Βρυξέλλες Παρασκευή 14 /1 – Κυριακή 16/1

Στις Βρυξέλλες διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο (14-16/1) η 1η  Σύνοδος της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ. Στη σύνοδο θα συμμετέχει, για πρώτη φορά με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του ΚΕΑ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις την Παρασκευή, 14/1, στις 11 π.μ. στο Ευρωκοινοβούλιο και το Σάββατο, 15/1, στις 10 π.μ. (ώρα Βελγίου) στο πλαίσιο της συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής (Hotel Bedford Brussels)

Αντικείμενα της Συνόδου αποτελούν τόσο οι εξελίξεις στην Ε.Ε. μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και το ενδεχόμενο υπαγωγής επιπλέον κρατών-μελών της Ευρωζώνης (όπως η Πορτογαλία) στο Μηχανισμό Στήριξης της Τρόικας, καθώς και η υλοποίηση των αποφάσεων του 3ου Συνεδρίου του ΚΕΑ, που διεξήχθη στο Παρίσι στις 3-5/12/2010.

Μεγάλο βάρος θα δοθεί στον τεχνικό και πολιτικό σχεδιασμό της πανευρωπαϊκής καμπάνιας του ΚΕΑ για τη δημιουργία ενός “Ευρωπαϊκού Ταμείου Κοινωνικής και Οικολογικής Ανάπτυξης”. Η καμπάνια αυτή, που αποτελεί συνεδριακή απόφαση του ΚΕΑ, φιλοδοξεί να ενώσει και να κινητοποιήσει πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στη βάση της διεκδίκησης μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση, που θα περάσει μέσα από τη μετατροπή της ΕΚΤ σε “δανειστή τελευταίας καταφυγής” (απευθείας δανεισμός των κρατών-μελών με χαμηλό επιτόκιο, έκδοση χρήματος κ.α.), τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, την κατάργηση των “φορολογικών παραδείσων” και την ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου

(Ώρα Βελγίου)

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου

To Γραφείο Τύπου