Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/01/2011

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Μιχ. Κριτσωτάκη για τη συνάντηση των βουλευτών Κρήτης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των κ.κ. Αρναουτάκη και Καρούντζου με τον Υπουργό Υποδομών

Με αφορμή τη συνάντηση των βουλευτών Κρήτης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των κ.κ. Αρναουτάκη και Καρούντζου με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ηρακλείου Μιχ. Κριτσωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τα Μέσα Ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε για την πραγματοποίηση συνάντησης των βουλευτών του νησιού και των κ.κ. Αρναουτάκη (Περιφερειάρχη) και Καρούντζου (Γ.Γ. αποκεντρωμένης διοίκησης – υπερπεριφερειάρχη) με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για σημαντικά θέματα υποδομών που αφορούν το νησί και όλους τους κατοίκους του. Εν αναμονή ειδοποίησης – πρόσκλησης που ποτέ τελικώς δε λάβαμε, διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για «κλειστή» συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος και όχι βουλευτών και φορέων του νησιού.

Όταν λείπει ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός,

όταν λείπει η διαφάνεια,

όταν λείπει η ενημέρωση,

τότε μπορούν να γίνονται κομματικές συσκέψεις και το κόμμα να υποκαθιστά τους κοινωνικούς θεσμούς, την Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες.

Αποτελεί βέβαια δικαίωμα τους να κάνουν κομματικές συσκέψεις και να χρησιμοποιούν τους Υπουργούς για την ενημέρωση και το συντονισμό τους, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να ενημερώνουν τον Τύπο για «σύσκεψη των βουλευτών» σαν να μην υπάρχουν άλλοι βουλευτές πλην του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο νησί και εν πάσει περιπτώσει ας σταματήσουν επιτέλους να  συμπεριφέρονται με αλαζονεία, υποτιμώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Αλήθεια, για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Κρήτης και που θα συζητηθούν υπάρχει κάτι που πρέπει να μείνει κρυφό και μπορεί να συζητηθεί μόνο σε μια κλειστή κομματική σύσκεψη»;

To Γραφείο Τύπου