Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/01/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Οκτώβρη του 2010

Η πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας είναι ένα διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος της κοινωνίας με δολοφονικά εργαλεία τις αντεργατικές πολίτικες τους και το μνημόνιο.

Νέες στρατιές ανέργων, που ο πραγματικός αριθμός τους θα υπερβεί τους 1.200.000, θα δημιουργηθούν τους επόμενους μήνες, αφού οι αντικοινωνικές πολιτικές της Τρόικας και της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο επικυρωμένο μνημόνιο και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Το άκρον άωτον της κυβερνητικής αναλγησίας είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αυξάνει με τις πολιτικές της την ανεργία, αλλά μαζί με την εργοδοσία αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά της για να αναγκάσουν τους εργαζόμενους με το φόβο να χάσουν τη δουλειά τους να δέχονται τη μείωση των μισθών τους και τη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν κάτω από την οργή των ανέργων, της νεολαίας  και των φτωχοποιημένων εργαζομένων πριν κατεδαφίσει τα πάντα στη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου