Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/01/2011

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την κατάρρευση Γέφυρας στο Γκολφάρι Τρικάλων

Προς τους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων - Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Η γέφυρα στο Γκολφάρι Τρικάλων ένωνε το χωριό Μυρόφυλλο με την Εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας. Ουσιαστικά, ένωνε την Ήπειρο με τη Θεσσαλία. Εκτός του Μυρόφυλλου, εξυπηρετούσε και όλα τα γύρω χωριά, από  και προς Άρτα και Τρίκαλα. Ένωνε επίσης το Μυρόφυλλο με το χωριό Βουλγαρέλι, όπου φοιτούν τα παιδιά του χωριού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βουλγαρελίου και ήταν απαραίτητη για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Αλλά και το Ιατρείο Μυρόφυλλου ανήκει στο κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου. Ο γιατρός και οι άρρωστοι εξυπηρετούντο μέσω της γέφυρας.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια από τη ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό έργο, λόγω κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Γλύστρα μέσα στο χώρο της κοινότητας Μυρόφυλλου.

Το έργο από την αρχή ήταν προβληματικό γι αυτό άλλωστε, η ΔΕΗ κατά καιρούς έκανε επεμβάσεις στις κολόνες με τσιμέντο στις βάσεις τους.  Για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η γέφυρα ο πρόεδρος της Μυρόφυλλου είχε ενημερώσει  επανειλημμένα τη ΔΕΗ, αλλά και τη Νομαρχία.

         Έτσι η γέφυρα κατέρρευσε δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής.

Τώρα για να φτάσουν τα παιδιά στο σχολείο, όπως και όλοι οι κάτοικοι, χρησιμοποιούν έναν πολύ κακό χωματόδρομο 15 χιλιομέτρων με κίνδυνο της ζωής τους. Τα παιδιά μάλιστα κάθε μέρα!

Για τις μεταξύ τους μετακινήσεις στα γειτονικά χωριά, οι κάτοικοι αναγκάζονται να ακροβατούν, χρησιμοποιώντας την προ 30ετίας περίπου παλιά συρμάτινη χειροποίητη γέφυρα, που είχαν οι ίδιοι κατασκευάσει.

Σας επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες, της κατεστραμμένης γέφυρας και της συρμάτινης.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

•    Σκοπεύετε να προβείτε άμεσα στη μελέτη και επισκευή της γέφυρας, που είναι απολύτως απαραίτητη για τους κατοίκους της περιοχής και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο  ερωτών βουλευτής

Τσίπρας  Αλέξης