Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/01/2011

Συμπαράσταση στο ΣΥΝ από την Ουγγρική Αριστερά, ενάντια στη στοχοποίησή του από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους

Μήνυμα συμπαράστασης, μετά την εξελισσόμενη κλιμάκωση της στοχοποίησης του ΣΥΝ από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους (επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του Γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝ, Νάσου Ηλίόπουλου και σκανδαλώδης προσαγωγή και κράτηση του στελέχους του, Δ.Παπαδάτου, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), απέστειλε σήμερα το Ουγγρικό "Κόμμα Εργαζομένων 2006", κόμμα-μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Το μήνυμα αναφέρει:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι από τις βάναυσες ενέργειες της Αστυνομίας εναντίον μελών του Συνασπισμού στην Αθήνα. Είναι σημάδι ότι οι κυβερνήσεις που σκέφτηκαν να λύσουν προβλήματα που προκλήθηκαν από τη βαθιά κρίση μέσω περιοριστικών οικονομικών πολιτικών, τώρα επιχειρούν να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις και την κοινωνική αναστάτωση, τρομοκρατώντας αριστερούς ακτιβιστές. Καταδικάζουμε την αυξανόμενη βία στις κοινωνίες μας και θεωρούμε ως χειρότερη μορφή της την παράνομη αστυνομική βία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το Δημοσθένη Παπαδάτο και το Νάσο Ηλιόπουλο και στηρίζουμε πλήρως τη σχετική δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Δημήτρη Βίτσα.

Το Προεδρείο του "Κόμματος Εργαζομένων 2006" Ουγγαρίας