Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/01/2011

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος  της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές στη λίστα τρων βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

«Οι προωθούμενες κυβερνητικές περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι οπισθοδρομικές, βάρβαρες αλλά και ρατσιστικές σε βάρος της νεολαίας.

Με τις περικοπές αυτές αυξάνονται τα όρια ηλικίας και μειώνονται οι συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Ζημιώνονται τα ασφαλιστικά Ταμεία που χάνουν τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και οδηγούνται σε μαζικές απολύσεις παλαιοί εργαζόμενοι που ήταν ενταγμένοι σ΄ αυτά. Αποτελούν ένα νέο μεγάλο δώρο στις επιχειρήσεις που γλιτώνουν τα υψηλά ασφάλιστρα.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό πριν αφανίσει οτιδήποτε κοινωνικό και συλλογικό υπάρχει σ΄ αυτή τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου