Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/01/2011

Δήλωση Σ.Παπαδόγιαννη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας, για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Το μεγάλο πρόβλημα στο χώρο του φαρμάκου δεν είναι το φαρμακείο της γειτονιάς αλλά οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο της παραγωγής, της διανομής και της διάθεσης φαρμάκου και οι οποίες με τις υπερτιμολογήσεις και την κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση κερδοσκοπούν, εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ασθενών.

Στο στόχαστρο όμως της κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ μπαίνει το φαρμακείο, που καλύπτει μεγάλα κενά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Είναι προφανές ότι στόχος των κυβερνητικών σχεδίων δεν είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και η εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά η εξόντωση του μικρού φαρμακείου και η «υπαλληλοποίηση» των φαρμακοποιών. Πίσω από το «άνοιγμα» του φαρμακείου κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν για να αλώσουν το χώρο.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί δίνουν αγώνα για την αξιοπρεπή διαβίωση του κλάδου, για να συνεχίσει να υπάρχει το φαρμακείο ως αναντικατάστατος κρίκος στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης, για να αναχαιτισθεί η επέλαση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

To Γραφείο Τύπου