Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/08/2003

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τη ματαίωση λόγω καιρικών συνθηκών των κωπηλατικών αγώνων στον Σχινιά

Η δραματική επιβεβαίωση της προειδοποίησης την οποία έγκαιρα είχε διατυπώσει η WWF προς τους οργανωτές για την ακαταλληλότητα της θέσης που επελέγη και λόγω των καιρικών συνθηκών αποδεικνύει την χρεοκοπία της αρχής «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αρχή με βάση την οποία προχώρησε το έργο σε αντίθεση με το πλήθος των αντιρρήσεων και ενστάσεων οι οποίες είχαν τεκμηριωμένα παρουσιαστεί από οικολογικές οργανώσεις, διαπρεπείς ιστορικούς και κόμματα και με την προβολή ρεαλιστικών εναλλακτικών προτάσεων.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς των κινημάτων και της Οικολογίας συμφωνεί απολύτως και με την κριτική που διατυπώνεται σήμερα για το ότι επίσης δεν έχουν υλοποιηθεί οι προαναγγελθείσες εργασίες αποκατάστασης σχετικά με τα τοξικά και τη δημιουργία μικρών λιμνών που θα λειτουργούσαν ως βιότοποι και καταγγέλλει την ανεπανόρθωτη υποβάθμιση του καναλιού της Μακάριας πηγής από την μέχρι σήμερα εκτέλεση των εργασιών του κωπηλατοδρομίου.

Η ένοχη σιωπή των υπευθύνων επιβεβαιώνει την ουσία όσων έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην σχετική δημόσια αντιπαράθεση προ ετών.

To Γραφείο Τύπου