Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/01/2011

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με την απάτη - μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ

Σχετικά με την απάτη - μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για την απάτη – μαμούθ που κόστισε στο ΙΚΑ 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2005 μέχρι σήμερα, εκτός από τις ποινικές ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στις Διοικήσεις του ΙΚΑ, που την ανέχτηκαν.  

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όχι μόνο επέτρεψαν τη λεηλασία αποθεματικών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τις υποχρεωτικές άτοκες καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, τον χρηματιστηριακό τζόγο, τα δομημένα ομόλογα και την εισφοροδιαφυγή, αλλά και μετέτρεψαν το ΙΚΑ σε «ξέφραγο αμπέλι» για διάφορα λαμόγια και απατεώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία, ακόμα και με δήμευση περιουσιών για όσους έχουν τις πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες γιʼ αυτό το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος της περιουσίας των ασφαλισμένων.

To Γραφείο Τύπου