Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις Πανιατρικές κινητοποιήσεις

Ο ιατρικός κόσμος παίρνει σύσσωμος τη σκυτάλη της αντίστασης, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις κατεδαφιστικές πολιτικές της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας, ενταγμένες αποκλειστικά στη λογιστική αντίληψη μείωσης των δημόσιων δαπανών και της διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους.

Εάν ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που φέρνει ο  κ. Λοβέρδος επιδεικνύοντας το γνωστό υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι στις απαιτήσεις του Μνημονίου και της Τρόικας, η πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας θα δυσχεράνει, η επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών θα αυξηθεί, η παροχή υπηρεσιών θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν δημιουργείται, τα δημόσια νοσοκομεία δεν ενισχύονται με το αναγκαίο προσωπικό, η διαφθορά και η διασπάθιση δημόσιου χρήματος δεν αντιμετωπίζεται, η εξυγίανση στις προμήθειες δεν επιτυγχάνεται. Αντίθετα θεσμοθετείται η ανάθεσή τους σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών –προμηθευτών.

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει τις πανιατρικές κινητοποιήσεις και συντονίζεται στον αγώνα για την ανάπτυξη ενός δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα προωθεί την πρόληψη και την αγωγή υγείας σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα, με οικογενειακού γιατρούς και Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου πλήρως στελεχωμένα, με δημόσια νοσοκομεία που θα παρέχουν ποιοτικές και χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις υπηρεσίες στους πολίτες, με ασφαλή εφημεριακά προγράμματα που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών αλλά και την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια των γιατρών.

Τμήμα Υγείας