Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2005

Συνάντηση ΣΥΝ  με Πρωθυπουργό για τη διαδικασία κύρωσης του Ευρωσυντάγματος

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνος, και ο Ν.Χουντής, συντονιστής της Π.Γ. του κόμματος συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, προκειμένου να του εκφράσουν τις θέσεις του κόμματος για τη διαδικασία κύρωσης της Συνταγματικής Ευρωπαϊκής Συνθήκης από τη χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Είχαμε μία συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό για το Ευρωσύνταγμα. Δεν συμφωνήσαμε. Εμείς πιστεύουμε ότι σε ένα θέμα, το οποίο θα καθορίσει τη ζωή της χώρας και των πολιτών για δεκαετίες, θάπρεπε να αποφανθεί ο ίδιος ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

Ζητήσαμε, ταυτόχρονα, τουλάχιστον να μην υπάρξει σπουδή για την έγκρισή του, αλλά να υπάρξει χρόνος για ισότιμη εκπροσώπηση του ναι και του όχι στο διάλογο που πρέπει να γίνει στα ΜΜΕ. Να μην υπάρξει προπαγάνδα, ειδικά σε ευαίσθητους χώρους όπως οι φοιτητές και οι σπουδαστές.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Εκκλησιαστικό και για τις δηλώσεις Χριστόδουλου, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

Νομίζω ότι θάπρεπε να είναι πιο προσεκτικός ο Αρχιεπίσκοπος. Με όλη αυτή την ανησυχία του ελληνικού λαού, καλό θα ήταν η Εκκλησία να χωριστεί από τα κοσμικά αξιώματα και τους κοσμικούς πειρασμούς και να παίξει έναν πνευματικό και κοινωνικό ρόλο.

To Γραφείο Τύπου