Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/01/2011

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της Κομισιόν Z. Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο

Ζ.Μ. ΜΠΑΡΟΖΟ: ΣΕ ΡΟΛΟ «ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΥ» ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ «ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου της Κομισιόν Z. Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο (19/01/2011) , έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, κατʼ ουσίαν διορισμένος ανώτερος υπάλληλος, έχει εκτραπεί σε ρόλο «Καισαρίσκου» και «υπερπρωθυπουργού» των χωρών της ΕΕ εκδίδοντας «φετφάδες» εργασιακού Καιάδα και αδίστακτων μέτρων λιτότητας.

Είναι αδιανόητο ο Ζ. Μ. Μπαρόζο να προδιαγράφει το μέλλον της χώρας, προλέγοντας την ετοιμότητα του Γ. Παπανδρέου για νέα πακέτα ακόμα σκληρότερων κατεδαφιστικών μέτρων!

Το προσωπείο και τα φτιασιδώματα της ΕΕ – και μαζί της η ελληνική κυβέρνηση- καταρρέουν και έρχεται αυτήν την περίοδο στο προσκήνιο το αδίστακτο πρόσωπο ενός ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που θέλει μια Ευρώπη με ασιατικούς μισθούς και ανύπαρκτα δικαιώματα, παράδεισο των αγορών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου βρίσκονται βαθύτατα εκτεθειμένοι ως «εκτελεστικοί βραχίονες» του κ. Μπαρόζο.

Αυτή την ώρα μόνο μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα και την ΕΕ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα μας και την Ευρώπη!

To Γραφείο Τύπου