Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τη μείωση της κινητής περιουσίας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κατά 1 δις ευρώ

Σχετικά με τη μείωση της κινητής περιουσίας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κατά 1 δις ευρώ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η συνεχιζόμενη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης με την τοποθέτηση τους, με εντολές της κυβέρνησης στο χρηματιστηριακό τζόγο συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Εάν αυτό συνδυαστεί και με τις άλλες απώλειες πόρων, λόγω των κυβερνητικών ρυθμίσεων προς τους κακοπληρωτές  εργοδότες, της ανεξέλεγκτης και αυξανόμενης εισφοροδιαφυγής, της πρωτοφανούς ανεργίας, της δραστικής μείωσης των μισθών και της εξαγγελθείσας από την κυβέρνηση μείωσης κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών,η κοινωνική ασφάλεια οδηγείται σε πλήρη οικονομική κατάρρευσή της. Μία τέτοια εξέλιξη δίνει στην κυβέρνηση και την τρόικα το πρόσχημα για νέες περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για την μετατροπή των συντάξεων σε απλά φιλοδωρήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν με κάθε τρόπο ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης, που καταστρέφουν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση προς όφελος της ιδιωτικής.  

To Γραφείο Τύπου