Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ και το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Οι μάσκες πέφτουν πολύ γρήγορα!

Πριν ακόμα προλάβει να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου υγείας που προωθεί τη μονοπώληση των προμηθειών από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα , την επέκταση των ιδιωτικών νοσοκομειακών κλινών και τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, οι δηλώσεις του κ. Σπυρόπουλου, διοικητή του ΙΚΑ, έρχονται να δείξουν με σαφήνεια τι ετοιμάζουν με την πολυδιαφημισμένη ενοποίηση των υπηρεσιών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ουσιαστική κατάργηση των δημόσιων-ασφαλιστικών δομών και η παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα είναι το σχέδιο. Οι δυσλειτουργίες των υπηρεσιών του ΙΚΑ και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από την έλλειψη ποιοτικών δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελούν το πρόσχημα για την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο ίδρυμα, την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και την παραπέρα υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα τους παρέχονται. 

Η αντίδραση των Υγειονομικών και όλων των εργαζόμενων της χώρας είναι η μόνη ελπίδα. Τα σχέδια κυβέρνησης – τρόικας, που μέσω του μνημονίου αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στη μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, αγνοώντας την ανθρωπιστική και κοινωνική πλευρά, πρέπει να ανατραπούν άμεσα.

Τμήμα Υγείας