Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/08/2003

Η αυτοκρατορία του ψεύδους και οι λακέδες της

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν σε όλη την ανθρωπότητα οι αποκαλύψεις για το όργιο ψευδολογίας που "νομιμοποίησε" την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ από τις ΗΠΑ και την "συμμαχία των προθύμων". Είναι φανερό ότι η αλήθεια και τα δικαιώματα ήταν και είναι οι παράπλευρες απώλειες αυτού του συνεχιζόμενου πολέμου.

Η απροσχημάτιστη "αυτοαθώωση" των ΗΠΑ για την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο "PALESTINE", όπως άλλωστε ήδη είχε συμβεί και με την μη απόδοση ευθυνών για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αραβόφωνων καναλιών, κορυφώνει την εκστρατεία ψεύδους και ωμής καταπάτησης των δικαιωμάτων, στην οποία έχει αποδυθεί η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα που οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, με επίκεντρο τα ρεπορτάζ του BBC και την "αυτοκτονία" Κίλι, απογυμνώνουν τον Μπλερ, όπως επίσης και αντίστοιχες έρευνες στην Ισπανία που ενοχοποιούν τον Αθνάρ για τις πλαστές δήθεν αποδείξεις που οδήγησαν στη συστράτευσή τους με το δόγμα και την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ στην υπηρεσία του διαρκούς πολέμου, πυκνώνουν οι αποδείξεις για την εμμονή των ΗΠΑ στην εκστρατεία καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τιμωρούν τους ακτιβιστές που συμμετείχαν στις "αλυσίδες ειρήνης" στη Βαγδάτη. Αρνούνται να ενημερώσουν για την τύχη, αλλά και τον αριθμό (!), των κρατουμένων στο Γκουαντανάμο. Συγκαλύπτουν τις αποδείξεις για τα πλαστά στοιχεία, όπως την δήθεν αγορά ουρανίου από το Νίγηρα, που επικαλέστηκαν για την επίθεση. Ενοχοποιούν για έλλειψη ασφάλειας (!) διεθνή αεροδρόμια της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων και το "Ελ. Βενιζέλος". Διεκδικούν και κατοχυρώνουν την "ασυλία" για τις ένοπλες δυνάμεις και τους ιθύνοντές τους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Είναι προφανές πως η "αντιτρομοκρατική" εκστρατεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι πολλαπλοί κίνδυνοι που κυοφορούνται για την ανθρωπότητα και το νομικό πολιτισμό πρέπει να συνεγείρουν ένα διεθνές κίνημα καταγγελίας και αντίστασης.

Είναι σαφές ότι "η σιωπή δεν είναι χρυσός" για όσους έχουν επιλέξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης να ακολουθούν αυτή την αρχή απέναντι στις αμερικανικές προκλήσεις.

To Γραφείο Τύπου