Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/01/2011

Σχόλιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν διαπραγματεύσεις του ελληνικού Δημοσίου με τους παραχωρησιούχους, για μείωση της τιμής των διοδίων

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν διαπραγματεύσεις του ελληνικού Δημοσίου με τους παραχωρησιούχους, για μείωση της τιμής των διοδίων, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Το όποιο ψήγμα ικανοποίησης που μπορεί να προήλθε από το άκουσμα της είδησης ότι ξεκίνησαν, έστω και μυστικά οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού Δημοσίου με τους παραχωρησιούχους για τη μείωση της τιμής των διοδίων, εξανεμίστηκε με το άκουσμα των ανταλλαγμάτων που φέρεται να ζητούν οι εταιρίες, προκειμένου να το πράξουν.

Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, οι εναλλακτικές που προτάσσονται είναι η επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης πέραν της 30ετίας που προβλέπεται έως τώρα, η μείωση διοδίων μόνο στα τμήματα των δρόμων που δεν έχει περαιωθεί έως σήμερα η κατασκευή τους ή η παραπομπή στο …άγνωστο μέλλον, οδικών έργων που έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα, καμία πλευρά έως τώρα δεν έχει αποκαλύψει για τι τάξεως μείωση της τιμής μιλάμε.

Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι στόχος της κυβέρνησης δε θα πρέπει να είναι τα παζάρια στην τιμή των διοδίων με τους παραχωρησιούχους, αλλά ο επανασχεδιασμός της πολιτικής της στον τομέα των μεταφορών, με κατεύθυνση την επαναφορά της δημόσιας διαχείρισης των εθνικών οδών. Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει επιτέλους να αποτελέσει η απρόσκοπτη κι ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, η ασφάλεια των διερχομένων και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα».

To Γραφείο Τύπου