Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2011

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τις απολύσεις τον Δεκέμβριο του 2010

Σχετικά με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και τις απολύσεις τον Δεκέμβριο του 2010, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι κατεδαφιστικές πολιτικές Τρόικας – κυβέρνησης – ΣΕΒ, που ενόψει της 4ης δόσης του δανείου θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, οδηγούν σε βάθεμα της ύφεσης, καταστροφή των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών και σε πρωτοφανή για τη χώρα μας αύξηση της ανεργίας κυρίως των νέων και των γυναικών.

Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για πιο εύκολες και πιο φτηνές απολύσεις εργαζομένων, ο πρόσφατα ψηφισμένος πολυνόμος που κατέστρεψε τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και η ανυπαρξία ή η διάβρωση των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν αποθρασύνει πολλούς εργοδότες, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση προχωρούν, είτε σε πογκρόμ μαζικών απολύσεων, είτε υπό την απειλή της απόλυσης σε δραστικές μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων μετατρέποντας  τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους για να μπουν φραγμοί στις απολύσεις, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το μνημόνιο, να φύγει η σημερινή επικίνδυνη για το λαό και τον τόπο κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και νʼ ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία που θα έχει ως προτεραιότητες, την πλήρη και σταθερή απασχόληση, την ενίσχυση των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών, τη ρύθμιση και τον εκδημοκρατισμό των εργασιακών σχέσεων.

To Γραφείο Τύπου