Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/01/2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τη συνάντησή του με το σωματείο εργαζομένων της ΕΛΒΟ, για τα θέματα της οικονομίας, δήλωσε:

«Όταν ξεκίνησε η κρίση η αριστερά μιλούσε για την ανάγκη απευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση μας έλεγε, μην λέτε ανοησίες. Αργότερα ζητήσαμε από την κυβέρνηση να διεκδικήσει ευρωομόλογο. Η κυβέρνηση μας έλεγε, αυτά δεν γίνονται και  δίνουμε κακό σήμα προς τις αγορές.  Πριν από έξι μήνες, αφού μπήκαμε στο μνημόνιο, ζητήσαμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να δει το μεγάλο πρόβλημα του χρέους και να διεκδικήσει αναδιάρθρωση χωρίς επώδυνους όρους. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας λέει «μη μιλάτε για όλα αυτά, πρέπει να σιωπούμε». Όπως και με το μνημόνιο, έτσι και τώρα, η αναδιάρθρωση θα έρθει με όρους που οι πιστωτές θα μας επιβάλλουν και απλά θα τους φέρουν στον πρωθυπουργό για άλλη μία φορά να τους υπογράψει.

Πρόκειται για μία τακτική ανεύθυνη. Αντί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο κ. Παπανδρέου πρέπει τώρα να πει την αλήθεια και να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς επώδυνους όρους προκειμένου  να υπάρξει δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση χωρίς να ισοπεδωθούν τα πάντα».

To Γραφείο Τύπου