Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/08/2003

Για την παρατεινόμενη εμπλοκή στη σύμβαση Ναυπηγείων Σκαραμαγκά-ΟΣΕ

Ο Δημήτρης  Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, αναφερόμενος στην παρατεινόμενη εμπλοκή στη σύμβαση Ναυπηγείων Σκαραμαγκά-ΟΣΕ καθώς και στη σχετική σύσκεψη των κυβερνητικών αρμοδίων, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση εισπράττει τα αδιέξοδα των χαριστικών όρων που συνόδευσαν την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς και την απευθείας ανάθεση στη νέα ιδιοκτησία, χωρίς ανταγωνιστικούς όρους και σαφείς διασφαλίσεις, κρίσιμου και πανάκριβου έργου του ΟΣΕ.

Οι νέες εκβιαστικές μεθοδεύσεις της γερμανικής HDW-FS θυμίζουν την παροιμία «δώσε θάρρος στο χωριάτη να ανεβεί και στο κρεβάτι». Στοχεύουν στην ακύρωση των συμβατικών της δεσμεύσεων, εκβιάζουν νέες χαριστικές ρυθμίσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα και πλήττουν ευθέως τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και κάθε έννοια νομιμότητας.

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί περί απλής διαφοράς μεταξύ επιχειρήσεων αποτελούν διάτρητο φύλλο συκής και δεν πείθουν κανέναν. Η κυβέρνηση, που με την εμμονή της στην πολιτική των άρον-άρον ιδιωτικοποιήσεων φέρει και την κύρια ευθύνη για το κουβάρι αυτής της μείζονος εμπλοκής, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξασφαλίσει καθαρές λύσεις με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την πιστή τήρηση της νομιμότητας.

To Γραφείο Τύπου