Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απεργία πείνας των μεταναστών

Με αφορμή την απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών σε πανεπιστημιακό χώρο για τη διεκδίκηση νομιμοποίησής τους, έχει ξεκινήσει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχτεί αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματά τους, με προφανή στόχο να ξεφύγει η συζήτηση από την ουσία της.

Η απόφαση των μεταναστών να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας σε χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεν παρακωλύει την πανεπιστημιακή διαδικασία, έγινε κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς μεσολάβησε ώστε λίγες ώρες αργότερα οι εν λόγω παρατάξεις, να αλλάξουν στάση. 

 Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ο χώρος που επιλέγουν, αλλά η κραυγή απόγνωσης εκατοντάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι αναγκάζονται με οριακό τρόπο να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στη χώρα μας επί πολλά χρόνια, χωρίς χαρτιά.

Ας μην ψάχνουν, λοιπόν, η υπουργός παιδείας, καθώς και όσοι έσπευσαν κατά τη συνήθη πρακτική τους σε κυνήγι μαγισσών, για υποκινητές.

Η ενεργοποίηση των πιο συντηρητικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας, οι πιέσεις για αστυνομική παρέμβαση και καταστολή, δεν δίνουν διέξοδο σε ένα γενικευμένο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών.

To Γραφείο Τύπου