Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του κ. Κουτρουμάνη σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δεν θα μειώσει τις συντάξεις

Σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του κ. Κουτρουμάνη σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας  συνταξιοδότησης και δεν θα μειώσει τις συντάξεις, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει τις συντάξεις και δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μοιάζουν με παραμύθια που δεν πιστεύουν πλέον ούτε τα  μικρά παιδιά.

Παρόμοιες διαβεβαιώσεις έδινε προεκλογικά και ο σημερινός πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όμως με τον ασφαλιστικό νόμο «σάρωσε» τις συντάξεις και αύξησε υπέρμετρα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το ίδιο έκανε και με τους μισθούς, που, αντί να τους αυξήσει όπως είχε δεσμευτεί, τους μείωσε δραστικά.

Όταν έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ανήμπορη και ανίκανη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε με την τρόικα και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, απολύτως δουλική και πειθήνια στις επιταγές τους, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι αθέτηση των όποιων «χάρτινων» δεσμεύσεών της προς τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους. Μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατό πριν καταστρέψει τα πάντα σε αυτό τον τόπο.

To Γραφείο Τύπου