Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τις αναφορές του στην Αριστερά

Ο κ. Παπανδρέου προεδρεύει κόμματος το οποίο συνδέεται με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι προκλητικό να μιλάει για διαφάνεια, την επόμενη μέρα ενός πορίσματος που είναι μνημείο συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών του δικομματισμού.

Ο Πρωθυπουργός της φτώχειας, της ανεργίας της ύφεσης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και του μνημονίου ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσει τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής του.   Μια του φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, μια οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μια οι μηχανικοί, μια οι φαρμακοποιοί, τώρα η αριστερά και ποτέ η πολιτική της κυβέρνησής του. Οι προτάσεις της αριστεράς δεν είναι παρωχημένες, αλλά είναι οι μόνες που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση που την έχει καταδικάσει η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Όσο και να επιδίδεται σε επιθέσεις, δεν μπορεί να κρύψει ότι προεδρεύει της πιο δεξιάς κυβέρνησης της μεταπολίτευσης και η σημερινή του επίθεση στην Αριστερά είναι παραπάνω από ενδεικτική των αδιεξόδων της πολιτικής του. 

To Γραφείο Τύπου