Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/01/2011

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

«Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν κλειστό επάγγελμα διότι ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα φαρμακεία ανά κάτοικο.

Συνεπώς ο στόχος του νομοσχεδίου, της κυβέρνησης και της τρόικα, δεν είναι να άρει τα κακώς κείμενα καθώς λένε. Ο στόχος τους είναι να κάνει τους φαρμακοποιούς υπαλλήλους στα ίδια τα φαρμακεία τους, ο στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ορισμένους που επιθυμούν και σε αυτό τον κλάδο να κερδοσκοπήσουν. Να ανοίξουν σούπερ μάρκετ φαρμακεία, σε κάθε γωνιά της χώρας, κάνοντας στην πραγματικότητα τους επαγγελματίες φαρμακοποιούς να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους. Αυτή είναι η λογική της εσωτερικής υποτίμησης. Μια λογική που θέλει να φτωχύνει το λαό, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο να κερδοσκοπεί.

Θα σταθούμε αρωγοί στον αγώνα κάθε επαγγελματικού κλάδου που διεκδικεί τα αυτονόητα. Δεν θεωρούμε ότι οι επαγγελματίες που αγωνίζονται για τα δίκαια τους είναι συντεχνίες. Δεν μπορεί να υπάρχει η αντίληψη αυτή ότι κάθε ένας που αγωνίζεται έχει συντεχνιακά συμφέροντα, καθένας που διεκδικεί το δίκιο του, διεκδικεί το χάος.

Όχι απλά, αυτές δεν είναι απόψεις που συνάδουν με κάθε έννοια προοδευτικής αντίληψης, αλλά είναι απόψεις που συναντιούνται με ακραίες, ακροδεξιές θα έλεγα πεποιθήσεις, και οδηγούν τη χώρα στο χάος.

Καλούμε τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, να πάρει πίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου όχι με στόχο να εκθέσει τους φαρμακοποιούς αλλά με στόχο να βρεθεί λύση. Και σε τελευταία ανάλυση, αν θέλει να τα βάλει με κάποιους, ας τα βάλει με τα κυκλώματα που κρατάνε σε απαγορευτικές τιμές το φάρμακο, τα κυκλώματα συνταγογράφησης, με αυτούς οι οποίοι κερδίζουν και βεβαίως σε κάθε περίπτωση την πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι που δίνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους προκειμένου να έχουν φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη.

To Γραφείο Τύπου