Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/01/2011

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στο Ρ/Σ «Κανάλι 9 9,89»

Μιλώντας στο ρ/σ «Κανάλι 9, 9,89» (Δ. Σταυρόπουλος-Δ. Βερύκιος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

-    Πως τα βλέπετε τα πράγματα στην υπόθεση της Νομικής;

Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής ήταν λάθος. Όσοι τους συμβούλεψαν να το κάνουν, έκαναν λάθος. Δε βοηθά αυτή η ενέργεια ούτε τα δικαιώματα των μεταναστών, ούτε το πανεπιστήμιο. Αυτή την ώρα όλες οι ενέργειες που γίνονται για την μετακίνησή τους, εύχομαι να ευοδωθούν το ταχύτερο. Είναι λάθος οι κραυγές κάποιων, με στόχο να κερδίσουν μικροπολιτικά, απʼ όπου και αν προέρχονται. Είναι άδικη και υπερβολική η στοχοποίηση του ΣΥΝ γιατί ότι ούτε η ηγεσία του ΣΥΝ, ούτε  η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε οποιαδήποτε ενημέρωση και συμμετοχή στην ενέργεια.

-    Θα έλεγε κανείς, όπως είχε πει και ο αείμνηστος Χ. Φλωράκης, δεν μπορούν ορισμένα «γκρουκούσκουλα» να δημιουργούν τεράστια προβλήματα και νε εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να θέτουν σε κίνδυνο θεσμούς όπως το άσυλο. Ήδη ο κ. Σαμαράς θέτει το ζήτημα του ασύλου. Μήπως στο τέλος την πληρώσει το άσυλο;

Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι υπάρχουν. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να εντείνει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να μη μας φορτώνονται, ενέργειες που, ανεξάρτητα από τις καλές τους προθέσεις, δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα απʼ αυτά που επιχειρούν να λύσουν. Το λάθος της Νομικής, βρήκαν ορισμένοι την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν, εναντίον συλλήβδην της Αριστεράς για να σκεπάσουν τις μίζες της Siemens, την ανεργία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια, τις απολύσεις και τα μεγάλα σκάνδαλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ  SIEMENS

-    Ως Έλληνας πολίτης που παρακολούθησα αυτή την πολύμηνη έρευνα και τελικά καταλήξαμε σε 5 πορίσματα και καμία αποδεδειγμένη πολιτική ευθύνη γιατί να μη νιώθω αηδιασμένος, πληγωμένος και λυπημένος από τη χώρα που ζω;

Έτσι νιώθω κι εγώ μετά από 11 μήνες σκληρής δουλειάς. Ήμουν από εκείνους τους ρομαντικούς , τους αφελείς, τους πεισματάρηδες που προσπάθησαν να βρουν την αλήθεια και να συμβάλλουν στην λαϊκή απαίτηση και να πάν οι «μασκαράδες» στη φυλακή και να «επιστραφούν τα κλεμμένα». Ένιωθα ότι ψάχναμε ψύλλους στα άχυρα γιατί αυτή η Εξεταστική επιτροπή συγκροτήθηκε με 4 χρόνια καθυστέρηση και έμεινε ουσιαστικά αβοήθητη απʼ όλες τις άλλες κρατικές αρχές. Στο μεταξύ τα πουλάκια είχαν φύγει,  η  μητρική Siemens μας «δούλευε», ενώ ήξερε σε ποιους τα έδωσε, γιατί τα έδωσε και πόσα έδωσε. Οι δε ηγεσίες των δύο κομμάτων επειδή ήταν μπλεγμένα και τα κομματικά τους ταμεία κι αυτό είναι αποδεδειγμένο με δικαστική βούλα, «έκαναν το παγώνι». Περιμένω ακόμα τον Α. Σαμαρά και τον Γ. Παπανδρέου να πουν τουλάχιστον ότι θα «ξετινάξουμε» και θα ψάξουμε τα κομματικά ταμεία μας.

-    Ο κ. Λιάνης  το έθεσε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα των κομματικών ταμείων και δεν πήρε απάντηση.

Σʼ αυτό το θέμα υπάρχει ομερτά, είναι τα «Άγια των Αγίων» τα κομματικά ταμεία και η χρηματοδότησή τους με μαύρο χρήμα. Κανείς Έλληνας δεν είναι ηλίθιος να πιστεύει ότι  μόνο η Siemens έδινε μίζες για να παίρνει δουλειές στην Ελλάδα. Απλώς το σκάνδαλο αυτό ξέσπασε και αποκαλύφθηκε εκτός Ελλάδας και μας δόθηκε η δυνατότητα να ξεβρομίσουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά και τα δύο κόμματα με το δόγμα «βάστα με να σε βαστώ», επιδιώκουν το κουκούλωμα.

To Γραφείο Τύπου