Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/08/2003

Σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2003 του ΟΤΕ

Σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2003 του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ δήλωσε τα εξής:

Η δραματική μείωση των κερδών του ΟΤΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, καθώς και η εξίσου μεγάλη μείωση του μεριδίου του στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, που δεν δημοσιοποιείται, επιβεβαιώνουν τα εξής:

1. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και η τοποθέτηση στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του κατ' εξοχήν ανθρώπου της αγοράς (του πρώην προέδρου του ΣΕΒ) αντί να οδηγήσει στην ανάπτυξή του, όπως επαγγέλονταν, οι νεοφιλελεύθεροι θιασώτες της, έχει οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του ρόλου του και των αποτελεσμάτων του.

2. Ο ιδιωτικοποιημένος ΟΤΕ αξιοποιείται μόνο «ως αγελάδα προς άρμεγμα» αφενός από την κυβέρνηση που οικειοποιήθηκε μονομερώς τα έσοδα από την ιδιωτικοποίησή του, για την κάλυψη του δημόσιου χρέους και των δαπανηρών πελατειακών σχέσεών της και αφετέρου από τους ιδιώτες - προμηθευτές του, αλλά και από τους πραγματικούς ή "μαϊμούδες" ανταγωνιστές του.

3. Οι πολίτες που επιβαρύνθηκαν τα εφτά τελευταία χρόνια με υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων του ΟΤΕ βλέπουν, ότι αυτοί "πλήρωσαν το μάρμαρο" της ιδιωτικοποίησης και ότι η κυβέρνηση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα "λεηλάτησαν" τα λάφυρα του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ.

Ο ΣΥΝ καλεί τους πολίτες να ζητήσουν τον λογαριασμό από αυτούς που έχουν τις πολιτικές και επιχειρηματικές ευθύνες για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.

To Γραφείο Τύπου