Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/01/2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Οι δηλώσεις του κ.Παπανδρέου στο Νταβός επικυρώνουν την πρόσδεση της χώρας στο πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο άρμα και θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού «στήριξης», με στόχο τη μονιμοποίηση της λιτότητας για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. 

Ο πρωθυπουργός είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στην Ευρώπη και όσο και αν διαβεβαιώνει ότι η χώρα δεν οδηγείται στη χρεοκοπία και προβάλλει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ως  θετική εξέλιξη, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η φτώχεια, η ανεργία, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων δείχνουν τα αποτελέσματα μιας πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με μέσο το Μνημόνιο έρχεται να διαλύσει το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η συνολική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με μερική διαγραφή του και κατευθείαν δανεισμό των χωρών από την Ε.Κ.Τ, αλλά και η συνολική ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ευρώπη που ισοπεδώνει τους εργαζόμενους προς χάριν του κεφαλαίου. 

To Γραφείο Τύπου