Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/01/2011

Επiσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στους Γιατρούς του Κόσμου

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, o  Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσας, ο Π. Τριγάζης και ο Δημ. Αδαμόπουλος, μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου για να δηλώσουν αλληλεγγύη στο έργο τους

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

 Ν. ΚΑΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου): Είχαμε σήμερα τη χαρά να έχουμε την επίσκεψη του κ. Αλ. Τσίπρα. Θέλω να τον ευχαριστήσω γι αυτό. Τον φιλοξενήσαμε και του δείξαμε τις δομές μας, τι ακριβώς κάνουμε. Νομίζω ότι σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η προσπάθεια των οργανώσεων είναι στην πρώτη γραμμή. Κι αυτή είναι η δουλειά των Γιατρών. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Νομίζω ότι πολύ απλά όταν δεν μπορείς ένας ασθενής να πάει στο γιατρό, πρέπει να πάει ο γιατρός στον ασθενή. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι , οι ταλαιπωρημένοι, που δεν έχουν απολύτως τίποτα, βρίσκουν εδώ καταφύγιο και θα συνεχίσουμε με κάθε δυσκολία να το κάνουμε.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:  ΟΙ Γιατροί του Κόσμοι αλλά και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δουλεύοντας σε εθελοντική βάση, επιτελούν έναν αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο πάνω στο πρόβλημα.. Έναν ρόλο που θα έπρεπε να παίζει η πολιτεία. Παρόλα αυτά η πολιτεία ούτε καν στηρίζει στοιχειωδώς αυτές τις δομές.

Το λέω αυτό γιατί σ΄ αυτόν τον τόπο περισσεύει η υποκρισία. Κάποιοι θαρρούν πως το μεταναστευτικό πρόβλημα το ανακάλυψαν προχθές με τους 250 απεργούς πείνας.  Δεν υπάρχει γύρω μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν το αντιμετωπίζουμε παντού στην καθημερινότητά μας.

Και είναι και μια υποκρισία που διαπερνά δυστυχώς και το επίσημο πολιτικό σύστημα. Εξαιρώ τη στάση του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πρασίνων. Από κει και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που έκαναν αυτές τις μέρες ήταν να επενδύουν στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Λες και αυτοί οι 250-300 άνθρωποι που έφτασαν στο ακρότατο σημείο διεκδίκησης, μέσα από απεργία πείνας, είναι εγκληματίες. Ποιο είναι το έγκλημά τους; Το έγκλημά τους είναι ότι κατάφεραν να επιζήσουν στο Αιγαίο και τον Έβρο; Ότι ζουν τόσα χρόνια  στην Ελλάδα, καθαρίζουν τα σπίτια μας, μαζεύουν τις ελιές, φυλάνε τους δικούς μας ασθενείς; Το έγκλημά τους είναι ότι διεκδικούν χαρτιά για να ζουν με αξιοπρέπεια, νόμιμα;

Η υποκρισία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει. Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ογκώδες, τεράστιο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Θα ήθελα μετά απ΄ αυτή την τριήμερη περιπέτεια να συγχαρώ για την ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια που επέδειξαν, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ιδιαίτερα τον Πρύτανη του κ. Πελεγρίνη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδίως τους Γιατρούς του Κόσμου αλλά και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας που μετά από προσωπική παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου συνέδραμε καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, γιατί προσπάθησαν να δώσουν ό,τι μπορούσαν να δώσουν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και φροντίδας σ΄ αυτούς τους ανθρώπους.

Θα ήθελα, τέλος, να καλέσω τις δυνάμεις που έφεραν στη χώρα μας το μνημόνιο, την κυβέρνηση και την ακροδεξιά αλλά και όσους επιχείρησαν  αυτές τις μέρες να πολλαπλασιάσουν τα μηνύματά τους, μηνύματα μίσους, να σταματήσουν να επενδύουν στο μίσος για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Γιατί όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

To Γραφείο Τύπου