Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/08/2003

Για την τροπολογία που αφορά στο διαμελισμό και ιδιωτικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την ίδρυση της "νέας Ο.Α."

Με την κατάθεση της τροπολογίας που αφορά στο διαμελισμό και ιδιωτικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την ίδρυση της "Νέας Ο.Α.", η κυβέρνηση επιλέγει το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο σενάριο για την προοπτική και το μέλλον του Εθνικού Αερομεταφορέα. Ουσιαστικά καταδικάζει σε αφανισμό την Ο.Α. και τον όμιλό της και ανοίγει ένα παζάρι διαπραγμάτευσης και ιδιωτικοποίησης του συνόλου των δραστηριοτήτων του ομίλου, με διαπλεκόμενα συμφέροντα. ΄Όλα αυτά σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ο ΣΥΝ τονίζει για πολλοστή φορά την ανάγκη ουσιαστικής ανασυγκρότησης της Ο.Α. και των θυγατρικών της, με κοινωνικό και δημόσιο ρόλο, επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και αναπτυξιακή στόχευση. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να "διαμοιράζει τα ιμάτια" της Ο.Α. εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ταυτόχρονα δε να καταδικάζει το Νέο Αεροδρόμιο σε περιθωριοποίηση με αμφίβολη προοπτική. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, μια χώρα που διοργανώνει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διαθέτει το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη και που βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωπολιτική περιοχή, να επιλέγει να μην διαθέτει Εθνική Στρατηγική Αερομεταφορών.

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και να ανοίξει ένα γενναίο διάλογο με τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, που θέλουν μια Ολυμπιακή Αεροπορία ανασυγκροτημένη, λειτουργική, κερδοφόρα, με δημόσιο ρόλο και κοινωνική στόχευση. ΄Ένα εργαλείο ανάπτυξης για την Εθνική Οικονομία.

To Γραφείο Τύπου