Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/01/2011

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη: Τελικώς αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες από την Ελλάδα. Πανηγυρική δικαίωση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης δήλωσε:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα. Πολύ σύντομα διαψεύστηκαν οι αρχικές διακηρύξεις περί Μεσογειακών αγώνων – δήθεν – εργαλείου για την αθλητική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Όλα δε τα συνοδευτικά έργα υποδομών που υποτίθεται ότι θα γίνονταν στην περιφέρεια παραπέμφθηκαν “στις καλένδες” (πχ. Προαστιακός σιδηρόδρομος και ηλεκτροκίνηση μεταξύ των πόλεων, Περιφερειακός Βόλου, Μεσογειακό χωριό για εργατικές οικογένειες, Λίμνη Κάρλα, αθλητικές υποδομές κλπ), μολονότι η κατασκευή τους παραμένει αναγκαία.

Ζητήσαμε δημόσια πολλές φορές, αλλά χωρίς ανταπόκριση από τις κυβερνήσεις  να επιστρέψουν τους Μεσογειακούς Αγώνες  γιατί κρίναμε ως δυσβάσταχτο το κόστος  των  περίπου 135 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που υλοποιούνται οι όροι του μνημονίου με περικοπή άνω του 35% των ετήσιων δαπανών για τον αθλητισμό (70 εκατ. ευρώ) και καταργούνται οι ενισχύσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία, κλείνουν τα αθλητικά σχολεία, υποβαθμίζεται η φυσική αγωγή και εξαφανίζονται τα προγράμματα «αθλητισμού για όλους». Τελευταία φορά που το ζητήσαμε ήταν στις 19/1/2011 με ερώτηση μας στη Βουλή (αρ.πρωτ.9406/388).

Σήμερα βλέπουμε ως θετική για τη χώρα την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων  να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς αγώνες, γιατί η  οικονομία της χώρας και οι  εργαζόμενοι θα γλυτώσουν ένα δυσβάσταχτο κόστος, σε μια  περίοδο που μειώνονται μισθοί και συντάξεις και η κοινωνία οδηγείται στην ανέχεια και οι πολίτες κάτω από τα όρια της επιβίωσης.

Πιστεύουμε όμως ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει τη διεθνή κατακραυγή αν είχε αποφασίσει  να  σταματήσει εγκαίρως την μικροκομματική πολιτική της."

To Γραφείο Τύπου