Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/01/2011

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με την απαίτηση της τρόικα για άρση κάθε εμποδίου για υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απαίτηση της τρόικα για άρση κάθε εμποδίου για υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας, έκανε την εξής δήλωση:

Η τρόικα, με τη συνυπογραφή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, που της ανέθεσε εν λευκώ την πραγματική διακυβέρνηση της χώρας, βάζει σε πλειστηριασμό τους μισθούς των εργαζομένων, προωθώντας νέα μέτρα λεηλασίας τους με τη γενίκευση της εφαρμογής των ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και των ατομικών συμβάσεων.

Τώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ η συνεργασία και η κοινή δράση όλων των αριστερών δυνάμεων και η ένταση των λαϊκών αγώνων για να ματαιωθούν τα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΣΕΒ και για να ανοίξουν νέοι, προοδευτικοί και σοσιαλιστικοί δρόμοι για το λαό και τη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου