Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2011

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με την συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και τις εξελίξεις στην οικονομία

Ο κος Παπακωνσταντίνου στη σημερινή του συνέντευξη ήταν κυνικός και ταυτόχρονα  αποκαλυπτικός. Τελικώς,  το μνημόνιο δεν ήταν  προσωρινό, δεν ήταν το μέσο  για την αντιμετώπιση του χρέους, αλλά επιδιώκεται να μετατραπεί σε ένα μόνιμο μηχανισμό για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την πλήρη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Η προωθούμενη αναδιάρθρωση του χρέους από τους κυρίαρχους  ευρωπαϊκούς κύκλους, σε απόλυτη συμφωνία  με  την ελληνική κυβέρνηση,  έχει ως  στόχο  τη νομοθετική κατοχύρωση της δια βίου λιτότητας. Έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα των αγορών, αυτό υπηρετεί η κυβέρνηση που καθημερινά επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό της ως της πιο δεξιάς κυβέρνησης των  τελευταίων δεκαετιών.

Απέναντι σε αυτή τη βαθιά ταξική πολιτική η Ευρωπαϊκή Αριστερά αγωνίζεται για τη συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή μέρους του, το δραστικό περιορισμό της ασυδοσίας των αγορών και την ταυτόχρονη υιοθέτηση μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής που θα προστατεύει την εργασία, θα προωθεί την κοινωνική  δικαιοσύνη και θα σέβεται το περιβάλλον.

To Γραφείο Τύπου