Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2011

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ρένας Δούρου, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», σχετικά με την επίσκεψή αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στην Τουρκία

Αφορμή ήταν η πρόσκληση του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP), ώστε να παραβρεθούμε στην εκδήλωσή τους για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του κόμματος τους. Ήταν όντως, μια συγκινητική τελετή, όπου μετείχαν πάνω από 6.000 σύντροφοι και συντρόφισσες, παρά το χιόνι, προκειμένου να τιμήσουν τα 15 χρόνια ζωής του ODP και στην οποία τηρήθηκε πολλές φορές ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κόμματος, ενώ ακούστηκε και το τραγούδι που συνέθεσε το ODP στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου. Στην παρέμβασή του, μάλιστα, ο  Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης  Τσίπρας  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους  κοινούς μας αγώνες, στις κοινές θέσεις για μείωση εξοπλισμών και άλλα θέματα μεταξύ των δύο χωρών, που δεν έχουν να κάνουν με διμερείς σχέσεις αλλά τις διεθνείς συμβάσεις, ενώ στις συζητήσεις μας κυριάρχησαν και οι υπό εξέλιξη εξεγέρσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο.

Όσο για την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και  εκθέσαμε τη διαρκή υποστήριξη του Συνασπισμό στα δίκαια αιτήματα του Πατριαρχείου που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις, ενώ εκφράσαμε και την αλληλεγγύη μας  προς τους  λαούς της Τυνησίας και της Αιγύπτου που αγωνίζονται για ελευθερία, δικαιοσύνη, προκοπή.

To Γραφείο Τύπου