Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα - Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

1η Φλεβάρη 2011,  «η Μητέρα όλων των διαδηλώσεων» αποτελεί για τον Αιγυπτιακό Λαό, τούτη τη κρίσιμη συγκυρία,  το μεγάλο ιστορικό  στοίχημα, να τελειώσει με την δικτατορία Μουμπάρακ και να «φρενάρει» τις «ενδιάμεσες και μεταβατικές  πολιτικές λύσεις» που επεξεργάζονται Ουάσιγκτον, Ε.Ε. και Ισραήλ, για να διατηρήσουν το ισχυρά συμφέροντα τους. Ο Αιγυπτιακός λαός μπορεί  να αποτινάξει τις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις, να φέρει πραγματικές δημοκρατικές αλλαγές και δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα μπορούν να ανοίξουν δρόμους για αξιοπρεπή εργασία, αναδιανομή του πλούτου, ισότητα των δυο φύλων, την αξιοποίηση του μεγάλου πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού, την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και του αναλφαβητισμού, το σταμάτημα της λεηλασίας της Αιγύπτου από το πολυεθνικό κεφάλαιο.  Να πάψει η Αίγυπτος να είναι ο βασικός πυλώνας φίλο-ιμπεριαλιστικών μεθοδεύσεων και επεμβάσεων στην περιοχή  και να μετατραπεί σε μια δύναμη ειρήνης για όλη τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο.

Βασιλείς, Εμίρηδες, Δικτατορίσκοι στον Αραβικό Κόσμο, μαζί με τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της Δύσης,  τρέμουν μπροστά στη δύναμη των λαών στην περιοχή. Η σπίθα της Τυνησιακής εξέγερσης, μετατράπηκε σε ένα ντόμινο ελπιδοφόρων εξελίξεων, σε μια μεγάλη πολιτική καταιγίδα που σαρώνει μοιρολατρίες, δόγματα, που θέλουν τους λαούς να νιώθουν  ανήμποροι, να μην μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους. Οι εξελίξεις έφεραν τα πάνω κάτω. Τα τελευταία γεγονότα αλλάζουν ραγδαία τον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη. Η υποκρισία της Ουάσιγκτον και των ηγετών της  Ε.Ε., που χρόνια τώρα στήριζαν με κάθε τρόπο το δικτατορικό καθεστώς Μουμπάρακ, δεν μπορούν να κρύψουν τις ενοχές τους. Παρά τις πρόσφατες επικοινωνιακές δηλώσεις τους, μάταια προσπαθούν να πείσουν ότι νοιάζονται για τη δημοκρατία και τους λαούς του Αραβικού Κόσμου. Η Ριζοσπαστική αριστερά στην χώρα μας χαιρετίζει τον αγώνα του Αιγυπτιακού και Τυνησιακού λαού, του Παλαιστινιακού Λαού και όλων των λαών στην περιοχή.  Στέκεται αλληλέγγυα με την αριστερά στις χώρες αυτές, που παραμένει ακόμα όρθια, οργανώνει, συμμετέχει και πρωτοστατεί στις εξεγέρσεις. Παρά τις θηριώδεις διώξεις που υπέστη τις τελευταίες δεκαετίες,  τη φυσική εξόντωση των ηγετών της και των μελών της, σήμερα ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι φοιτητές και η  διανόηση, οι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και άντρες που αψηφούν την άγρια και δολοφονική καταστολή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η αποφασιστική ενότητα του λαού και ο επίμονος αγώνας θα φέρει την τελική νίκη!

To Γραφείο Τύπου