Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2011

Δήλωση του Δ. Βίτσα, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σχετικά με τις εισαγγελικές κλήσεις για την απεργία πείνας των μεταναστών

Οι χθεσινές εισαγγελικές κλήσεις σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ εντάσσονται αντικειμενικά στην προσπάθεια στοχοποίησης του πανεπιστημιακού ασύλου από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, αλλά και στο γενικότερο σχέδιο εγκαθίδρυσης μιας αυταρχικής δημοκρατίας, όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες  όλων μας βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η κατηγορία της «διακίνησης παράνομων μεταναστών» σε άτομα που, μαζί με χιλιάδες άλλα, στάθηκαν αλληλέγγυα στον αγώνα των μεταναστών για αξιοπρέπεια και δικαιώματα είναι εξοργιστική, αφού στόχος της είναι η ποινικοποίηση της συμμετοχής και της στήριξης σε έναν κοινωνικό αγώνα. Και δεν αφορά μόνον αυτόν τον αγώνα. Είναι μια προσπάθεια να σταλεί ένα απειλητικό μήνυμα στον καθένα που θέλει να υπερασπιστεί το εισόδημα, τη δουλειά και κάθε δικαίωμά του.

Η αλληλεγγύη στους αγώνες δεν είναι έγκλημα. Εγκληματικές είναι οι προθέσεις και οι ενέργειες εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που, πίσω από τους κοινωνικούς αγώνες, βρίσκουν υποκινητές, χωρίς να θέλουν να παραδεχθούν ότι αυτό που υποκινεί τους ανθρώπους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους είναι η ίδια η αφαίρεσή τους.

To Γραφείο Τύπου