Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2011

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Εργασίας για το πρόβλημα της ανεργίας

Ο Δημήτρης  Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την εξής δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Εργασίας για το πρόβλημα της ανεργίας:

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανεργία είναι υποκριτικό.

Η κοινωνική οικονομία είναι μια κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα.

«Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανεργία είναι υποκριτικό, όταν αυτή έχει εκτιναχτεί σε πρωτοφανή για την χώρα μας ποσοστά λόγω των εφαρμοζόμενων κατεδαφιστικών πολιτικών της, που παγώνουν την οικονομική δραστηριότητα, διευκολύνουν τις επιχειρήσεις για πιο φτηνές και πιο εύκολες απολύσεις και οδηγούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη φτώχεια και την απελπισία.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Εργασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και για χρηματοδότηση ανέργων για να δημιουργήσουν «κοινωνικές εταιρείες» είναι μια καθαρή επικοινωνιακή φούσκα. Δεν αντιμετωπίζει την ανεργία, αλλά αντίθετα επιδιώκει να την αποκρύψει για όσο διάστημα διαρκέσει η επιδότηση αυτού του προγράμματος. Θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την εκχώρηση και ιδιωτικοποίηση στοιχειωδών υποχρεώσεων του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης για άσκηση κοινωνικών πολιτικών. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μια νέα γενιά «ψευδοεργαζομένων» ορισμένου χρόνου, που θα στερούνται βασικών εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το μόνο που έχει πλέον η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου να προσφέρει στους εργαζόμενους και στους ανέργους είναι να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν πριν μετατρέψει την χώρα μας σε κοινωνικό και παραγωγικό νεκροταφείο»

To Γραφείο Τύπου