Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/02/2011

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του Συνασπισμού: Το φαγοπότι των Μεσογειακών αγώνων ματαιώθηκε, τα χρήματα να πάνε εκεί που πρέπει

Πριν αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα τα άπλυτα των Μεσογειακών αγώνων του 2013, μιας επιχείρησης που στήθηκε κατʼ αναλογία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία συνεπικουρούμενη από το ΛΑΟΣ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος υποσχέθηκε ανέξοδα την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Οι τοπικοί παράγοντες των δυο κομμάτων, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι το φαγοπότι ματαιώθηκε και για να μη χρεωθούν το πολιτικό κόστος, αποκρύπτουν ακόμα και σήμερα την πραγματικότητα: όλα τα συνοδευτικά έργα υποδομών είχαν μπει από καιρό στις καλένδες, πολύ πριν την κατάληξη των αγώνων.  

Εκ των υστέρων και ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Καπράλος υποστήριξε ότι η ΔΕΜΑ ποτέ δεν απαίτησε δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ή μεγάλο προϋπολογισμό. Ζητά μάλιστα τα χρήματα να δοθούν στον αθλητισμό υπονοώντας όμως την προετοιμασία των ομάδων για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Ο Συνασπισμός θεωρεί ότι η αφαίρεση των αγώνων αποτελεί δικαίωση των ενεργών πολιτών της Θεσσαλίας, οι οποίοι με όραμα μια άλλου τύπου οικονομική, κοινωνική, αθλητική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στα ποικιλώνυμα συμφέροντα και στα όσα σχεδίαζαν με τα γκολφ, τα συνεδριακά κέντρα, τις μαρίνες, τα προνόμια και τα δώρα στους εκλεκτούς της ΔΕΜΑ.     

Ο Συνασπισμός επιμένει ότι τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την αφαίρεση των αγώνων πρέπει να διατεθούν για τις κοινωνικές υποδομές της Θεσσαλίας, για τη στήριξη του τοπικού ερασιτεχνικού αθλητισμού,  για την επαναλειτουργία των αθλητικών τάξεων των σχολείων που έκλεισαν, για τους σχολικούς αγώνες που καταργήθηκαν.

Τμήμα Αθλητισμού