Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/02/2011

Δήλωση του Πάνου Τριγάζη σχετικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης σχετικά  με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εξέγερση του αιγυπτιακού λαού κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ είναι τώρα αντιμέτωποι με τη βία των μηχανισμών του καθεστώτος που έχει ήδη στοιχίσει πολλές ζωές.

Η διεθνής αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο λαό της Αιγύπτου πρέπει να δυναμώσει. Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και η ηγεσία της ΕΕ οφείλουν να αφήσουν τα μισόλογα και να πάρουν καθαρή θέση υπέρ της αιγυπτιακής εξέγερσης και των αιτημάτων της. Αυτό αφορά και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δια των σημερινών δηλώσεων του πρωθυπουργού απέφυγε να καταδικάσει απερίφραστα το καθεστώς Μουμπάρακ και την άσκηση βίας εκ μέρους του, την οποία υπέστησαν ως τώρα και ένας έλληνας δημοσιογράφος και δυο φωτορεπόρτερ. 

Μπροστά στις δραματικές εξελίξεις στη νότια ακτή της μεσογείου η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει κραυγαλέο έλλειμμα μεσογειακής πολιτικής,  αναπτύσσοντας σχέσεις που κοιτάνε στο παρελθόν και όχι στο μέλλον.

To Γραφείο Τύπου