Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/02/2011

Ο ΣΥΝ στο 1ο Συνέδριο της Ενωτικής Αριστεράς Γαλλίας

Το 1ο της Συνέδριο πραγματοποιεί αυτό το σαββατοκύριακο στο Παρίσι η "Ενωτική Αριστερά" (Gauche Unitaire).

Η "Ενωτική Αριστερά" σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2009 από πρώην μέλη και στελέχη του "Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος" (NPA), με επικεφαλής τον Κριστιάν Πικέ. Αμέσως μετά τη συγκρότησή της, η "Ενωτική Αριστερά" εντάχθηκε στον ενωτικό συνασπισμό  "Μέτωπο της Αριστεράς" (Front de Gauche),  όπου συμμετέχει από κοινού με το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) και το "Κόμμα της Αριστεράς" (PdG).

Βασικά θέματα του Συνεδρίου είναι η παραπέρα οικοδόμηση και εμβάθυνση του "Μετώπου της Αριστεράς", η προετοιμασία για τις Προεδρικές Εκλογές του 2012, καθώς και οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας και κατάρτισης του Καταστατικού της Ενωτικής  Αριστεράς.

Η Ενωτική Αριστερά είναι, από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ένα από τα νεότερα κόμματα-μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής  (ΚΕΑ).

Ο ΣΥΝ εκπροσωπείται στο 1ο Συνέδριο της "Ενωτικής Αριστεράς" από το Γιάννη Μπουρνού, μέλος της ΚΠΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της "Ενωτικής Αριστεράς", ο Γ. Μπουρνούς θα συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνή εκδήλωση για την κρίση και την εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς, από κοινού με ομιλητές από τη Γερμανική Αριστερά (Die Linke), το πορτογαλικό Μπλόκο της Αριστεράς, την Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας και την Αριστερά του Λουξεμβούργου. 

Τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής