Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/09/2003

Σχετικά με τις καταγγελίες της Αρμενικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για απόπειρα δωροδοκίας

Είναι σε όλους σαφές ότι, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την ποιότητα των παικτών και του προπονητή που την απαρτίζουν σήμερα, δεν έχουν ανάγκη καμιάς "εξωθεσμικής" βοήθειας για να νικήσουν την ομάδα της Αρμενίας. Το απέδειξαν άλλωστε στους αγώνες με την Ισπανία και την Ουκρανία και δίκαια βρίσκονται επικεφαλείς της βαθμολογίας.

Επισημαίνουμε όμως ότι, είναι η τέταρτη φορά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, που ο Ελληνικός αθλητισμός διασύρεται στο διεθνές στερέωμα. Προηγήθηκε το φιάσκο με το test-event της κωπηλασίας στο Σχοινιά, η σαλμονέλα που έπληξε την Γερμανική ομάδα στο ξενοδοχείο, η αστοχία και ασυνεννοησία των αρμοδίων στην υπόθεση Κεντέρη στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Παρίσι και τώρα αυτό.

Η αθλητική ηγεσία και η ΕΠΟ αν μη τι άλλο οφείλουν να προστατέψουν την υπόληψη του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Από σεβασμό στην προσπάθεια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που προσπαθούν να βάλλουν το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, οφείλουν να επιμείνουν στην απόλυτη διαλεύκανση κι όχι στην λήθη της υπόθεσης. Να επιδιώξουν με κάθε τρόπο και μέχρι τέλους την τιμωρία όσων εμπλέκονται αρνητικά, Ελλήνων ή ξένων.

'Αλλωστε η υπόληψη του Ελληνικού αθλητισμού και η υπερηφάνεια των φιλάθλων δεν πιστοποιούνται με κριτήριο το πολιτικό κόστος μιας και δεν αφορά την ομάδα της εκλογικής μας περιφέρειας...

Τμήμα Αθλητισμού