Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με το κλιμάκιο της τρόικας

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με το κλιμάκιο της Τρόικας:

Η κυβέρνηση, η τρόικα και ο ΣΕΒ, σε συμπαιγνία μεταξύ τους, προωθούν νέες αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για την «κινεζοποίηση» των μισθών, τη γενικευμένη εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας, την εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και την αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Οι διαβεβαιώσεις της Υπουργού Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού, ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μοιάζουν με παραμύθια που δεν πιστεύουν πλέον ούτε τα  μικρά παιδιά, αφού η κυβέρνηση ενέκρινε την γερμανογαλλική πρόταση για το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που περιλαμβάνει με σαφήνεια αυτά τα κατεδαφιστικά μέτρα.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, για την ίδια την επιβίωση των εργαζομένων, ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο που θα μπορέσει να ανακόψει την αντεργατική λαίλαπα και να ανοίξει νέους προοδευτικούς δρόμους για το λαό και τη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου