Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2003

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού σχετικά με την εξαγγελθείσα από τον Πρωθυπουργό "Χάρτα Σύγκλισης"

Ο κ. Σημίτης σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο παλαιοκομματικής δημαγωγίας και υποκρισίας.

Υποσχέθηκε και πάλι ότι είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές του 2000 και δεν εφάρμοσε.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα χρησιμοποίησε κούφιες υποσχέσεις για να περιτυλίξει μια συντηρητική πολιτική που στηρίζεται στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την συμπίεση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Μια πολιτική που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς. Μια πολιτική που οδήγησε και οδηγεί σε πρωτοφανή κοινωνική απόκλιση παρά τις ρητορείες για σύγκλιση.

Ο κ. Σημίτης είχε δεσμευτεί και στις εκλογές του 2000 (με αυτό το φυλλάδιο) ότι το 2004 το ΑΕΠ θα φτάσει το 80% του μέσου ευρωπαϊκού.

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται όχι στο 80% αλλά στο 68%, στην τελευταία θέση των "15".

Ο κ. Σημίτης αντί να απολογηθεί, στέλνει πάλι το λογαριασμό στους ίδιους που συνθλίβονται πληρώνοντας βάρη και θυσίες και της δικιάς του οκταετίας.

Τα ατελείωτα προεκλογικά ΘΑ του κ. Πρωθυπουργού είναι αδύνατον να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα.

Η Ελλάδα είναι ουραγός των "15" στο ΑΕΠ, στην καταπολέμηση της φτώχειας, στις δημόσιες δαπάνες για υγεία, παιδεία, έρευνα και στήριξη των ανέργων.

Αντίθετα η Ελλάδα είναι στην κορυφή στις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, στην ακρίβεια, την ανεργία, στον ρυθμό αύξησης των επιχειρηματικών κερδών και μείωσης του κόστους εργασίας.

Μετά την δημιουργική λογιστική το νέο "εκσυγχρονιστικό" εφεύρημα, η επικοινωνιακή λογιστική δεν ξεγελάει κανέναν, δεν εξωραΐζει την πραγματικότητα, δεν αποπροσανατολίζει την κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου