Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα σχετικά με την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση «Καλλιμαχος»

Η πρόσφατη στρατιωτική άσκηση, που πραγματοποιήθηκε στις 4/2/2011 στο Κιλκίς, με την ονομασία «Καλλίμαχος», η οποία είχε ως στόχο να χρησιμοποιηθούν επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες στην καταστολή διαδηλώσεων, αποτελεί δείγμα ανιστόρητης πολιτικής πράξης από τη σημερινή πολιτική ηγεσία, η οποία είναι υπόλογη έναντι του Ελληνικού λαού και των συνταγματικών του ελευθεριών.

Ανατριχίλα προκαλεί σε όλους τους πολίτες της χώρας, η εκ νέου ανακάλυψη «εσωτερικών εχθρών».

Η θυσία δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών, στο βωμό της Δημοκρατίας και των πανανθρώπινων ιδανικών για ανεξαρτησία και ελευθερία, παραμένει στην ιστορική μνήμη του λαού μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατέθεσε ερώτηση για το συγκεκριμένο άκρως επικίνδυνο συμβάν. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρωθυπουργός της xώρας, όπως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν μπορούν να δηλώσουν την άγνοιά τους για το συμβάν.

•    Υπάρχει εσωτερικός εχθρός της χώρας και ποιος είναι αυτός;

•    Από πότε, μετά την Χούντα, εξασκείται και προετοιμάζεται ο ελληνικός στρατός ή τμήματά του για την καταστολή διαδηλώσεων;

Ο έκδηλος φόβος για τη μαζική συμμετοχή του λαού σε όλα τα κινήματα που αμφισβητούν τις μνημονιακές πολιτικές τροφοδοτεί τα πιο αποκρουστικά σενάρια εκείνων που εκ των πραγμάτων είναι και ανιστόρητοι και επικίνδυνοι.

To Γραφείο Τύπου