Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Νοέμβριο του 2010

Η νέα πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας με κύριο θύμα τους νέους είναι ένα διαρκές έγκλημα της κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος της κοινωνίας με δολοφονικά εργαλεία τις αντεργατικές πολιτικές τους και το μνημόνιο.

Ο πραγματικός αριθμός των ανέργων θα υπερβεί τους επόμενους μήνες τους 1.200.000, αφού οι αντικοινωνικές πολιτικές της Τρόικας και της κυβέρνησης, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν επʼ αόριστο.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αυξάνει με τις πολιτικές της την ανεργία, αλλά μαζί με την εργοδοσία αξιοποιούν τα υψηλά ποσοστά της για να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να δέχονται τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, τη μείωση των μισθών και τη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Οι πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι μία τρύπα στο νερό, αφού δεν οδηγούν σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δεν στηρίζουν οικονομικά και κοινωνικά τους ανέργους που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν κάτω από την οργή των ανέργων, της νεολαίας  και των εργαζομένων και των συνταξιούχων πριν κατεδαφίσει τα πάντα στη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου