Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2003

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.ΑΡΑΦΑΤ

Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ αποτελεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης που θα πυροδοτήσει τραγικές εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Η κυβέρνηση Σαρόν γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και επιθετική και οι μεθοδεύσεις της ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια και προοπτική δίκαιης λύσης του παλαιστινιακού προβλήματος.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων όσοι με περίπλοκες φραστικές τοποθετήσεις στο όνομα των ίσων αποστάσεων δεν καταδικάζουν την στάση και τις ενέργειες του Σαρόν.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάψει να είναι όμηρος της αμερικανικής πολιτικής και στο Μεσανατολικό, να αποσαφηνίσει την στάση της και να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπούν οι δραματικές εξελίξεις που δρομολογεί η χτεσινή απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό και στον ηγέτη του Γ. Αραφάτ και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει πράξη ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

To Γραφείο Τύπου