Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2011

Δηλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την εγκύκλιο του ΙΚΑ για την επιδότηση προγράμματος εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 16-24 ετών

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, δίνει ένα νέο δώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις προσφέροντάς τους δουλεμπορική εργασία των νέων μέχρι 25 ετών με μισθό στο 80% του εγγυημένου κατώτερου.

Με αυτό το συμβόλαιο δωδεκάμηνης φτηνής εργασίας των νέων ανασυστήνονται τα stages για λογαριασμό πλέον των μεγάλων επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Καταργείται ο κατώτερος εγγυημένος μισθός και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση των μεγαλύτερης ηλικίας και «πιο ακριβών» για το κεφάλαιο εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους  νέους, τις νέες και όλους τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν πριν η τρόικα, η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ «κινεζοποιήσουν» τους μισθούς τους και φέρουν την ανεργία σε επίπεδα των χωρών της βόρειας Αφρικής, που σήμερα οι λαοί τους εξεγείρονται.

To Γραφείο Τύπου